BARCOLOBO

Castilla Y Leon • SPANJE

Barcolobo Spaanse wijn
Barcolobo Spaanse top wijnen BBQ promo

DE ACTIE 'WIN DE BARCOLOBO-WIJNTON' IS AFGELOPEN!

(*)Per bestelling van 6 dezelfde flessen Barcolobo tussen 3/8/2021 en 15/8/2021 nam je automatisch deel aan onze wedstrijd 
Win dé wijnton van Barcolobo!
Per 6 dezelfde flessen werd een unieke code in ons systeem gecreëerd. Op 20 augustus 2021 werd 1 nummer geloot die deze wijnton ter waarde van €400 won. Hieronder de bekendmaking van de winnaar en de levering van deze unieke wijnton.

Video bekendmaking winnaar Barcolobo-wijnton

Video levering Barcolobo-wijnton

Video 'Over Barcolobo'

Filosofie

Barcolobo top wijnen Spanje Douro

Barcolobo is een uniek Spaans wijnproject dat volledig voldoet aan de eisen van het moderne wijn maken dat begon in 2001. Toen werd besloten om de traditie van het wijn maken die voorheen sterk gedijde in de streek, nieuw leven in te roepen. In samenwerking met de wijnuniversiteit van Leon werd deze prachtlocatie, "La Rinconada", uitgebouwd tot een oase van natuurvriendelijke wijnbouw. “La Rinconada” betekent eigenlijk letterlijk “afgebocht gebied”. De Douro maakt hier een grote bocht en creëert zo een natuurgebied dat naast een unieke flora en fauna dus ook een wijndomein huisvest, met heel wat respect voor de natuur.

Terroir

Barcolobo Spanje terroir

De wijngaard bestrijkt 20 hectaren, waarop Tempranillo, Syrah en Cabernet Sauvignon worden verbouwd. De typische zanderige bodem met keien én de koude winters en warme zomers, spelen een fundamentele rol in het ontwikkelen van druiven met uitzonderlijke kwaliteit.

Er worden geen chemische sproei- of meststoffen gebruikt en het gebied is compleet afgesloten van de vervuilende buitenwereld. In een straal van 10 km is er geen andere landbouw aanwezig die eventueel vervuilend zou kunnen werken. Sommigen noemen dit ecologisch, anderen biodynamisch, maar de eigenaars van Barcolobo noemen het gewoon een natuurvriendelijke en traditionele manier van wijn maken. De bedoeling is dat heel het originele ecosysteem blijft behouden. In de wijngaarden zelf laten ze onkruid en andere vegetatie gewoon staan om dit evenwicht niet te verstoren. Maar vergis u niet, de wijninstallaties en -kelders zijn supermodern en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste methodes om een indrukwekkend en hoogstaand gamma te kunnen aanbieden. “Barcolobo”: een wegwijzer voor de toekomst!

Wijnen

Barcolobo Spaanse top wijn

Bij Barcolobo wordt voorrang gegeven aan kwaliteit boven kwantiteit. Pas wanneer de druif zijn optimale rijpheid heeft bereikt, wordt overgegaan tot de oogst. Dit gebeurt manueel en in kleine kisten. Een eerste selectie vindt plaats in de wijngaard en vervolgens worden de druiven, eenmaal in de wijnmakerij, overgebracht naar een koelruimte waar ze bij een temperatuur van 3ºC worden bewaard om oxidatie te voorkomen. Dit stelt hen in staat om een grotere extractie van rassenaroma's, kleuren en edele tannines te verkrijgen. Na een paar uur in de koelkamer worden de druiven opnieuw geselecteerd in onze selectietafel. Van hieruit worden ze ontsteeld en gaan de druiven, zonder ze uit te persen, met behulp van de zwaartekracht naar tanks van 5.000 en 10.000 liter, met gecontroleerde temperatuur voor hun maceratie en gisting. Zodra de alcoholische gisting is voltooid, gaan de oude wijnen over in de geselecteerde vaten. Na de alcoholische gisting gaan de wijnen in Franse eiken vaten met geselecteerde toast. Het overhevelen van de wijn gebeurt zo vaak als nodig om de door de wijnmaker gewenste kwaliteit te bereiken. Elke variëteit en elk perceel wordt apart gevinifieerd om zijn persoonlijkheid te behouden. Een continu proces van proeven is de sleutel om wijnen te krijgen waar er een perfecte harmonie is tussen fruit en hout.