Poggio Le Volpi logo

img_desc

Mario Mergè begon in de jaren '20 van de vorige eeuw met de productie van wijn en olijfolie. Hij deelde zijn levens- en werkervaring met zijn zoon Armando, die vervolgens zijn kennis op zijn zoon Felice overbracht, zodat hij de derde generatie in zijn familie werd.

Om invulling te geven aan zijn ultieme 'wijndroom' richtte hij in de jaren '90 het Italiaanse wijnhuis Poggio Le Volpi op. De filosofie van dit wijnhuis is wijnen maken die de rijkdom van het land en de kennis van de wijnstokken benadrukken.

img_desc

Poggio Le Volpi is al jaren toonaangevend op gebied van topwijn uit de Lazio-regio en werd recent verkozen tot wijndomein van het jaar. Zowel voor witte als voor rode wijn behoren zij tot de absolute top.

Lazio is één van de grootste wijnstreken van Italië, met langs de Tyrrheense zee een mild klimaat, verderop kunnen de winters koud zijn. Een groot deel van de bodem is van vulkanische oorsprong.

Verscheidene meren zijn in feite oude kraters van uitgewerkte vulkanen. Deze meren bepalen dan ook de gebieden waar enkele in het algemeen lichte, droge, excellente witte gemaakt worden. Druiven zoals de Malvasia en Trebiano komen hier meermaals voor dankzij de kalk en klei bodem.

Ten zuid-oosten van Rome en op de heuvels langs het Tiberdal hebben de rode wijnen het voor het zeggen met druivenrassen zoals de Primitivo, en de minder gekende Negroamaro en Nerobuono.

#

Frascati Superiore People

Strogele kleur. Aroma's van exotisch fruit, bloemen en een vleugje amandelen; een licht snoeperige stijl. Veel zon en een sappige afdronk. Lekker smakelijke stijl kortom, een vlotte drinker. De karakteristieke frisheid van deze fantastische traditionele wijn wordt genoten sinds de oude tijden.

Meer lezen…

Frascati Superiore Epos

Tre Bicchieri Gambero Rosso

#
 
 

Strogele kleur met groene reflecties. Intense en complexe aroma's. De smaken van rijpe amandelnoten vermengen zich met een tropisch boeket. De late wijnoogst geeft zachte maar pittige smaken.

Meer lezen…

Monteporzio Catone Donnaluce

99 Punti - Luca Maroni

Cinque Grappoli - Bibenda 2015

#
#
 

Diep gele kleur met groene nuances. Intense aroma's van tropische vruchten en bloemen met royale en onvergetelijke geuren. Volle, evenwichtige, harmonieuze en elegante smaken met een intense, plezierige afdronk.

Meer lezen…

Salice Salentino Riserva Mirre

Een warme zuiderse geur met een vleugje leer en kruidigheid, kersen, vanille en mineralen. Een licht gerijpte zwoele smaak met aroma's van amandelen en kruiden. Sappig en levendig. "Mirre" is een oud Pugliaans dialect voor "wijn" dat terug gaat tot de 8ste eeuw v.Chr. De oogst van de Negroamaro druif wordt op de typische traditionle wijze van "vite ad alberello" gedaan, welke we eren met dit label. De druiven worden met de hand geplukt, volgens de oude methode.

Meer lezen…

Primitivo Tator

Tator is een oude Messapische god. De handen op het etiket zijn de handen van de wijnmaker en zijn representatief voor het harde werk. Tator Primitivo is een stevige donkerrode rode wijn met aroma's van rood fruit en duidelijke tonen van kaneel, gedroogde vijgen en amandelen. Deze wijn is complex en genereus, hartig, veel body en structuur. Zijn aroma's herinneren aan de sterke antieke geschiedenis en poëzie van Salento.

Meer lezen…

Nerobuono Baccarossa

Tre Bicchieri Gambero Rosso

98 Punti - Luca Maroni

#
 
 

Zeer intense en rijpe aroma's van fruit en kruiden zoals zwarte bessen, bramen, kersen, laurier, mokka en chocolade. Intense smaken en in de afdronk is deze superwijn vol, rijk en complex.

Meer lezen…