Nieuwkomers





Boroli - Piemonte - Italië

De Boroli-familie heeft zijn wortels in Piemonte sinds 1831, maar begon pas in 1997 met wijnbouw. Silvano en Elena Boroli wilden ontsnappen aan de drukte van hun uitgeversbedrijf en zich opnieuw verbinden met de natuur. Hun zoon Achille Boroli nam in 2012 het roer over en bracht de wijnmakerij naar een hoger niveau door de productie te concentreren op kwaliteit, lage opbrengsten en duurzame praktijken. Van terroir tot fles, streven we naar de hoogste kwaliteit bij de productie van onze unieke Barolo-wijnen.

Paquet Montagnac - Frankrijk - Bourgogne

Mathieu Paquet, geboren in de Bourgogne en afkomstig uit een wijnfamilie, richtte in 2015 het bedrijf Paquet Montagnac Bourgogne op, gespecialiseerd in de distributie van wijnen naar exportmarkten. In samenwerking met het Bordeaux-onderneming Montagnac wilde hij de synergie tussen de beroemde wijnregio's Bourgogne en Bordeaux versterken. Mathieu bouwde een netwerk van onafhankelijke wijnproducenten op en ontwikkelde een assortiment van zorgvuldig geselecteerde wijnen, afgestemd op de wensen van klanten. Het doel was om de diversiteit van de Franse terroirs wereldwijd te promoten. In 2019 verhuisde het bedrijf naar Charnay-Lès-Mâcon en breidde het uit met een opslagmagazijn en etiketteerlijn. In 2022 opende Paquet Montagnac een wijnvoorraad in New Jersey, VS, en verwierf nieuwe verpakkingsapparatuur. Het bedrijf heeft nu langdurige samenwerkingen met topwijnproducenten, en biedt een breed scala aan hoogwaardige wijnen en service, met oog voor innovatie en veranderende marktvraag.

Nîmois Nitoi - Frankrijk - Costières de Nîmes

In 1976 werd Château Guiot gekocht door François en Sylvia Cornut. Onmiddellijk werd een grondige renovatie doorgevoerd in de kelder en werden in de velden de lokale druiven vervangen door hoogwaardige druiven als Roussanne, Marsannne, Syrah, Grenache en Cinsault. Geleidelijk aan evolueerden de wijnen naar een buitengewoon niveau. Al gauw werden ze ontdekt door de president van Sommeliers uit de Languedoc die op zijn beurt een criticus van Gault-Millau overtuigde waarna de bal niet meer stopte met rollen. Ook Robert Parker werd snel een fan en op vandaag wordt Guiot algemeen beschouwd als één van de top referenties van de Zuidelijke Rhône. Ondertussen zetten Alexis en Numa (De tweelingzonen) het werk van hun vader met overtuiging en veel vertrouwen in de toekomst verder.

Villa Silvia - Italië - Chianti

Het familiedomein, Villa Silvia, is gelegen in het hart van de appellatie van Chianti. De wijngaarden zelf liggen verspreid over de prachtige heuvels die zich rondom Firenze uitstrekken. Door de strategische ligging van Villa Silvia kunnen ze een uitgebreid gamma aan Chianti’s etaleren met allemaal hun eigen karakter en lokale verschillen. De familie Salvadori is reeds sinds 1930 met de wijnsector verweven. Na WO 2 besluit oprichter, Cesari Salvadori, om zijn verdere leven volledig aan de wijn te wijden en wordt het familiedomein aangekocht. Ondertussen nam de 3e generatie al even de fakkel over en werd er op alle niveau’s gemoderniseerd. Oude technieken worden gecombineerd met de nieuwste installatie’s. De Chianti van Villa Silvia wordt trouwens ook gepresenteerd in de klassieke “fiasco di paglia” want bij de echte Toscaanse keuken is een chianti in de typerende bolle fles met stro errond een must natuurlijk!

Tacchino Luigi - Italië - Piemonte

Castelletto d’Orba is gelegen ten westen van Gavi. Hier worden van de beste Barbera’s en Dolcetto’s gemaakt die Piëmonte rijk is. Het domein van Tacchino is gelegen op de grens van de appellaties Monferrato en Gavi. Waar in Alba (Barolo en Barbaresco) Nebbiolo de absolute koning is krijgen hier druiven als Barbera en Dolcetto dezelfde royale behandeling en vooral de beste wijngaarden waardoor ze dikwijls superieur zijn aan hun naamgenoten uit de regio rond Alba. Al meer dan 3 generaties produceert de familie Tacchino hier wijnen van hoge kwaliteit. Vandaag leiden Alessio en Romina het domein dat ze overnamen van vader Luigi. In de prestigieuze wijngaarden van Monferrato maken zij topwijnen onder de appellatie’s van Dolcetto d’Ovada, Barbera del Monferrato en Gavi di Gavi. De 2 belangrijkste wijngaarden vormen een natuurlijk amfitheater dat de druivelaars beschermt tegen gure Noorderwind en vormen een ‘climat’ op zich. Hun liefdevol en deskundig vakmanschap is dan ook te proeven in elke fles wijn die het domein verlaat.

Albino Piona - Italië - Verona

Het wijndomein werd opgericht in 1893 en produceert en verkoopt reeds sinds 4 generaties wijn. De wijngaarden zijn gelegen in de heuvels rondom de regio van Custoza en omvatten de appellaties Custoza DOC, Chiaretto DOC en Bardolino dOC. Door zijn ideale ligging en klimaat wordt hier al eeuwen aan wijnbouw gedaan. Een land rijk aan historiek, niet ver van het Gardameer en op enkele kilometers van Verona. De 2 broers Alessandro en Massimo namen het domein over van hun vader Albino en zijn al jaren bezig met doorgedreven modernisering en het restylen van de wijnen om aan de hedendaagse normen en verwachtingen te voldoen waarbij respect voor omgeving en klimaat hoog in het vaandel worden gedragen. Het resulteerde in een stijl en kwaliteit die mijlen ver weg ligt van de dikwijls ouwbollige, schrale en vrij zure wijnen van enkele decenia terug. De wijnen koppelen een opmerkelijke weelde aan een minutieus evenwicht en zijn een smakelijke verrijking voor elke wijnliefhebber die zijn horizon wil verruimen.

Numa Cornut - Frankrijk - Bourgogne

De familie Cornut kan terugblikken op een rijke en lange geschiedenis in de wijnwereld die wel 9 generaties overspant. Numa zelf ontwikkelde zijn wijnmakers skills in diverse regio’s over de hele wereld. Bordeaux, Châteauneuf du Pape, Australië, Zwitserland en samen met zijn tweelingbroer beheert hij ook het familiedomein in Costières de Nîmes, Château Guiot. Als gepassioneerd Bourgogneliefhebber was zijn droom echter hoogstaande wijnen te produceren in de meest gerenommeerde wijnstreek van Frankrijk. In 2010 begon hij er eerst als wijnconsulent en leerde hij er een jonge wijnmaker kennen. De vriendschap was een lang leven beschoren en ontwikkelde tot een joint Venture waarbij hij zijn 3,5 ha tellende wijngaarden aldaar op het domein mag fermenteren en bottelen. De kleine oplages en geduldig geproduceerde wijnen verzekeren topkwaliteit en al snel werd zijn naam en faam in de streek verzekerd. Zijn wijnen zijn ware parels en belichamen puurheid en elegantie. Op het veld wordt er minimaal ingegrepen met veel respect voor een duurzame en ecologisch verantwoorde wijnbouw. Een absolute must voor elk overtuigd Bourgogneliefhebber!

Château Guiot - Frankrijk - Costières de Nîmes

In 1976 werd Château Guiot gekocht door François en Sylvia Cornut. Onmiddellijk werd een grondige renovatie doorgevoerd in de kelder en werden in de velden de lokale druiven vervangen door hoogwaardige druiven als Roussanne, Marsannne, Syrah, Grenache en Cinsault. Geleidelijk aan evolueerden de wijnen naar een buitengewoon niveau. Al gauw werden ze ontdekt door de president van Sommeliers uit de Languedoc die op zijn beurt een criticus van Gault-Millau overtuigde waarna de bal niet meer stopte met rollen. Ook Robert Parker werd snel een fan en op vandaag wordt Guiot algemeen beschouwd als één van de top referenties van de Zuidelijke Rhône. Ondertussen zetten Alexis en Numa (De tweelingzonen) het werk van hun vader met overtuiging en veel vertrouwen in de toekomst verder.

Toni Beneito - Spanje - Valencia

Het verhaal van Toni Beneito is niet meer of niet minder dan onwaarschijnlijk te noemen. Als succesvol textielmagnaat slaagde hij erin om zich volledig om te tunen tot gediplomeerd wijnmaker en alzo zijn verworven passie te concretiseren in misschien wel één van Spanjes meest fascinerende wijndomeinen. De huidige bodega is voorzien van de modernste installaties maar tegelijkertijd ondergedompeld in historiek. De originele gerestaureerde wijnkelder (El Cabeço Winery) dateert van het illustere jaar 1880. Hier worden signatuurwijnen gemaakt van oude vergeten druivenvariëteieten. Het zijn zondermeer unieke parels die niet kunnen wachten ontdekt te worden. Een oase van zeldzame delicatessen die iedere overtuige Oenofiel omver zal blazen van verwondering. De extreme weersomstandigheden en grote hoogte (+- 800m) garanderen dan ook wijnen die een uitzonderlijke stijl en karakter garanderen. Een absolute must voor wijnfreaks en andere ontdekkingsreizigers

Human Intelligence - Frankrijk - Vin de France

In een tijd van snelle data en slimme algoritmes kiezen wij voor iets anders: intuïtie, ambacht en menselijke smaak. Geen kunstmatige intelligentie, maar Human Intelligence. Onze wijnen worden niet gestuurd door trends of technologie, maar door gevoel. Door handen die druiven kennen. Door neuzen die geuren onthouden. Door mensen die wijn maken zoals muziek – met balans, ritme en expressie. Voor ons is wijn geen product. Het is een ontmoeting. Tussen mens en natuur. Tussen maker en drinker. Gewoon wijn die spreekt. Vol smaak, vol karakter, en verrassend betaalbaar. Van de mens. Voor de mens

Damoli - Italië - Valpolicella

Het domein van Bruno Damoli is gelegen in het hart van de Valpolicella regio en is een klein familiaal domein. De familie woont hier reeds sinds vele generaties en allemaal waren het ook wijnmakers. Door zijn kleine omvang en ideale ligging is kwaliteit het enige doel hier. Bruno Damoli en zijn 2 kinderen leiden het bedrijf. Bruno is met zijn jaren lange ervaring van onschatbare waarde voor de algemene werking en het bewerken van de wijngaard. Zoon, Daniele, is de wijnmaker. Als klein kind hielp hij reeds mee en keek naar het werk dat zijn vader en grootvader verrichten. Als geen ander weet hij wat moet gebeuren om tot absolute top Valpolicella’s te komen. Dochter, Lara, vertegenwoordigt het commerciële aspect. Met haar warm en enthousiast karakter verzorgt zij genereus de public relations van de familie. Historiek, innovatie, traditie en kwaliteit zijn de sleutelwoorden. Hun filosofie is: “Zonder het verleden te vergeten vol naar de toekomst kijken!” De wijngaarden zijn gelegen op vrij steile hellingen tussen de 200 en de 500m in een prachtig landschap. Hun Amarone’s, Ripasso’s en gewone Valpolicella’s behoren dan ook tot de allerbeste van de streek.

Cornelia Tessari - Italië - Veneto

Het verhaal van dit prachtige familiedomein begint met een klein wijnkeldertje in 1933, opgestart door grootvader Antonio en zijn vrouw, Cornelia tessari. De eerste wijngaarden en faciliteiten werden door Antonio nog volledig met de hand opgebouwd. Daar en toen al ontwikkelde hij de passie en bevlogenheid die later alle Grisela’s (bijnaam van de familie Tessari) zou en zal typeren. Als sterke vrouw naast haar man werd het domein naar Cornelia vernoemd. Zoon Aldo en zijn vrouw Bianca bouwden het domein verder uit en brachten het tot bloei en laten het domein op vandaag over aan hun kinderen, Antonio, Germano en dochter Cornelia (die dezelfde naam draagt als haar grootmoeder). Cornelia Tessari behoort tot de absolute top van de regio. De passie en liefde voor Garganega proef je in elke fles. Ze maakten ook de eerste Reciotto en hun “1e Ettaro” is niet meer of niet minder dan de witte versie van de befaamde Amarone Wijnen. Alle wijngaarden bij Tessari worden organisch bewerkt.

Château Le Clos du Notaire - Frankrijk - Bordeaux

Reeds in 1874 werd deze wijngaard als deuxième cru geclassificeerd. Later werd de wijngaard aangekocht door Henri Coutin die notaris was in Jonzac en het omdoopte tot “Le Clos du Notaire”. Zijn zoon verkocht het dan weer aan Roland en Sylvette Charbonnier. In 2015 werd het domein overgenomen door Amélie Osmond en victor Mischler, de huidige eigenaars. Clos du Notaire had toen reeds een buitengewone reputatie. Het gamma omvatte destijds enkel hun 2 klassieke en iconische Bordeaux (AOC Côtes de Bourg). Na de overname werden verschillende drastische veranderingen doorgevoerd, zowel in de wijngaard als in de kelder. Het resulteerde naast de klassieke Bordeaux-reeks in een assortiment van wijnen waarbij de gebaande paden werden verlaten, praktijken veranderd en de relatie tot hun appellatiegebied totaal werd omver gegooid om te verrassen met een oneindig aantal mogelijkheden. Het nieuwe gamma werd toepasselijk “Borderline” gedoopt (AOP Bourg). Amélie en Victor noemen zich dan ook graag : “Vignerons Iconoclastes”. Ze werken volledig biologisch en werken met minimale interventie.

Domaine de la Mavette - Frankrijk - Gigondas / Sablet

Domaine de la Mavette is een gerenommeerd wijnhuis in Gigondas, Zuid-Rhône. Het domein staat bekend om zijn elegante, krachtige wijnen, gemaakt van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Dankzij een uitzonderlijk terroir met kalksteen en kiezelbodems, gecombineerd met een mediterraan klimaat, levert het huis wijnen met rijke aroma’s van rood fruit, kruiden en subtiele houttonen. Met een focus op traditie en vakmanschap blijft Domaine de la Mavette een authentieke expressie van de Gigondas-appellatie.

Michel Vattan - Frankrijk - Super Sancerre

Ons domein bevindt zich in Maimbray, in de gemeente Sury-en-Vaux, op 7 km ten noordwesten van Sancerre en 200 km ten zuiden van Parijs. Het bestaat al drie generaties. Als familiebedrijf opgericht in 1930, is het geleidelijk gegroeid van 2 hectare wijngaarden met landbouw en veeteelt naar momenteel 9,10 hectare wijngaarden. Oorspronkelijk eigendom van de familie Vattan, werd het opgericht door Roger en zijn vrouw Andrée, daarna doorgegeven aan hun zoon Michel, en in 2008 overgenomen door Nathalie en Pascal Joulin, die sinds 2002 op het domein werkten. Onze dochter Léa heeft zich drie jaar geleden bij ons aangesloten; zij is 25 jaar oud.

Domaine Sylvain Bailly - Frankrijk - Quincy / Sancerre

Het Familiale domein van Sylvain Bailly bevindt zich in Bué, in het hart van de appellatie van Sancerre. De eerste generatie wijnbouwers gaat reeds terug tot de 18e eeuw. De wijngaarden verspreiden zich over de gemeentes Sancerre, Bué, Crézancy en Montgny. 80% van de oppervlakte is aangepland met sauvignon en dit op 2 verschillende types ondergrond. “Caillottes”, harde, steenachtige kalkgrond die de wijnen fruit en finesse schenkt en “Terre Blanches”, miljoenen jaren oude kalklagen uit het Kimmeridgien die redelijk wat klei bevatten en de wijnen structuur en weelde schenkt. In 1955 werd de wijngaard uitgebreid naar de appellatie “Quincy”. Het uitgestrekte plateau van Quincy heeft een uniek karakter en bestaat uit kalkafzettingen afkomstig van een oorspronkelijk plaatselijk meer. Het is een mengsel van schelpen en klei met in de bovenlaag zand en grind dat door de Cher werd aangevoerd. De wijngaarden worden met veel respect voor de natuur bewerkt. Duurzaamheid en efficiëntie zijn cruciaal voor de familie Bailly zodat een minimale impact op het milieu verzekerd is.

Casa Boher - Argentinië - Mendoza

Het verhaal van Casa Boher gaat terug tot eind van de 19e eeuw, toen de overgrootvader van de hudige eigenaars van Spanje naar Mendoza emigreerde en daar een wijngaard opstartte. In 1900 werd het domein opgetrokken waarop vandaag zich nog steeds Cavas Rosell Boher bevindt. De wijngaarden bevinden zich op 1300m hoogte (Los Arboles/Tupungato) waar de druiven van een uitzonderlijke acciditeit kunnen genieten, ideaal voor de productie van hoogwaardige schuimwijnen. Ze behoren dan ook tot de beste van Argentinië waarbij beoogt wordt de kwaliteit van echte top Champagnes te evenaren. Later kwam ook de wijngaard van Alto Agrelo/Luján de Cuyo erbij. Deze locatie op 1200m hoogte staat gekend als misschien wel de allerbeste terroir voor de productie van Malbec. De Stille wijnen worden gebotteld onder het label van Casa Boher. Ook hier wordt enkel topkwaliteit nagestreefd! Stocks zijn hier zeer gelimiteerd en zijn dan ook een exclusieve buitenkans voor de oprechte wijnliefhebber.

Eburon - België - Haspengouw

Na een lange carrière in de internationale wijnindustrie in Australië, Californië en Oost-Europa werd een droom werkelijkheid. Wat later richtten Paul Molleman en Marco Tiggelman een eigen wijnestate op, dat zich situeert in de oudste stad van België, Tongeren. 2000 jaar geleden was dit de enige Romeinse administratieve hoofdstad binnen onze landsgrenzen. De eerste wijngaarden werden zorgvuldig op ligging en bodemstructuur uitgekozen en aangeplant met Pinot Noir en Chardonnay. Later volgden nog enkele andere wijngaarden en tegen 2025 zouden ze over zo’n 3 ha wijngaarden moeten beschikken. De ondergrond bestaat vooral uit silex, een mengsel van klei, kalksteen en kiezelzuur, die de wijn een uitzonderlijke mineraliteit verschaft. Er worden hier heuse topwijnen gemaakt van druiven als Pinot Noir, Chardonnay en Auxerois. Hoewel men er bij Eburon Estate van overtuigd is dat de kwaliteit van de wijn vooral bepaald wordt door de kwaliteit van de druiven, worden in de wijnmakerij enkel de beste installaties en toebehoren gebruikt. Het enige doel is de best mogelijke wijn produceren die zijn terroir hem mogelijk maakt.