Lente Open Fles Dagen

Wij betalen de BTW* voor u

* Korting ter waarde van het BTW-bedrag, vanaf 6 flessen van dezelfde wijn uit de Open Fles selectie.

Kies uit:


Kom dus zeker proeven van ons heerlijk assortiment aan vertrouwde wijnen en ontdek onze smakelijke recente aanwinsten.

Deze dagen bieden wij u graag onze uitzonderlijke condities zodat u kan genieten aan (h)eerlijke prijzen. Wij geven u een mooie voordeel op onze lente-selectie ter waarde van het BTW-bedrag.

U kan op ons rekenen om uw lentefeesten met de nodige klasse smaakvol te kunnen vieren.

Uw smaak, voor u en door ons met liefde en kennis geselecteerd

Vanaf 12 maart 2019 kan u deze selectie terugvinden op onze website en reeds genieten van deze condities (geldig tot en met 7 april 2019).

Onderaan verlekkeren wij u reeds met onze spannende verhalen.

Sommige domeinen hoeven we niet meer voor te stellen maar ook de mensen van Epicuro hebben weer enkele nieuwe telgen in de familie. O.a. een exclusieve top-Riserva van de Gran Appasso-reeks. Een intensere versie van een toch al intense wijn. Wijnmaker Felice Mergué houdt niet op u en ons uit te dagen en te verrassen. Keer op keer brengen zijn creaties een massaal succes teweeg. Laat ook de nieuwe jaargang van zijn Frascati “Epos” maar rustig tot u komen. Een witte wijn om even bij stil te staan. Ook de immer bescheiden Andrea Natalini, u beter gekend als Podere Le Berne maakte van een schitterende jaargang nog eens gebruik om een Riserva te produceren waar ze in buurgemeente Montalcino gewoon stil van worden. Prugnolo Gentile … Of hoe het karakter van een druif en zijn wijnmaker kunnen versmelten.

Zanatta
Vigneti Zanatta

Vigneti Zanatta is ondertussen ook al met meerdere wijnen gekend maar zijn nieuwe jaargang is niet voor niets een van de laatste toppers op de lijst van witte wijnen. Een culinaire, houtgerijpte versie van een van de meest populaire druiven rond de Middellandse zee. En zeggen dat deze mensen eigenlijk nog maar net begonnen zijn in het vermaarde Gallura.

Ten huize Netzl nam dochter Christina het ondertussen over van ‘Vati Franz’. Het wijnmakersbloed kruipt duidelijk waar het niet gaan kan. Heerlijk elegante en klaterend frisse stijlen van al even finessevolle druiven. Grüner Veltliner, Zweigelt, Blaufrankisch … Druiven die u niet alleen aan uw skivakantie doen denken maar ook op warme dagen de nodige verfrissing brengen.

Kirrihill Wines

Ra Nui betekent letterlijk “Grote Zon”. Wijnmaker Steve Hotchin is ervan overtuigd dat alles begint in de wijngaard zelf. The wine is in the grape... Wijngaarden worden met de grootste zorg geselecteerd en ecologisch verantwoord bewerkt. Zijn wijnen zijn dan ook super zuivere pareltjes die op verantwoorde wijze de smaakpapillen strelen en beroeren. Pinot Gris, heerlijk zwoel en bedwelmend lekker.

Kirrihill Wines staat garant, en het klinkt raar in Australië, voor Cool Climate Wines. Genietend van de koelte van de prachtige Adelaide Hills zijn zei in staat wijnen te produceren die barsten van de levendigheid en spanning. Hun Chardonnay lijkt wel uit Chablis te komen maar dan wel met de licht exotische kenmerken die elke ware Aussie uitstraalt. Hun constante zoektocht om de lat jaar na jaar hoger te leggen resulteerde sinds hun ontstaan al in meer dan 500 medailles voor hun verschillende wijnen.

Domaine Tatin
Domaine Tatin

Na een kleine ontdekkingstocht stellen wij graag enkele nieuwe vondsten voor. Domaine Tatin bevindt zich in de appellaties Reuilly en Quincy die zich in de schaduw van hun befaamde buren Sancerre en Pouilly Fumé bevinden maar dikwijls over een even benijdenswaardig terroir kunnen beschikken. Met Sauvignon en Pinot Noir worden hier schitterende wijnen gemaakt die hun veel duurdere buren vlotjes naar de kroon steken. Bovendien maken zij gebruik van de natuurlijke kleur van Pinot Gris om een prachtige en vrij unieke rosé aan u te presenteren.

Château Calissanne

Château Calissanne is een monument op zich in Frankrijk. De wijnen zijn van een ongekend niveau en zijn stuk voor stuk indrukwekkende staaltjes van vakmanschap. Wit, rosé, rood … Dit is de absolute top van de Provence. Graag laten wij ook even hun onwaarschijnlijke olijfolie proeven. We verwittigen u: "met mate consumeren a.u.b.".

Domaine Allegria
Domaine Allegria

Last but not least laten wij ook het sympathieke en bovendien volledig biologisch en ecologisch ingestelde Domaine Allegria op u los. Zij beschikken over een schitterend terroir vlakbij het pittoreske dorpje Pézenas. Eindeloos variërende vulkanische ondergrond die enkele Zuid-Franse druiven de gelegenheid biedt om het allerbeste in zich naar boven te halen. Dit familiale domein vond oorsprong in een vriendschappelijke samenwerking tussen de familie d’Aboville (Le Tribu d’A) en de wereldvermaarde Argentijnse wijnmaker Roberto de la Mota van Cheval des Andes.

Maak u klaar voor enkele glazen van puur genot.

Vriesenhof Vineyards was al altijd een buitenbeentje in het vrij gevarieerde Zuid-Afrikaanse landschap. Ze blijven trouw aan hun eigenzinnige en heerlijk delicate stijl. Na enige herbronning werden de wijnen toch meer afgesteld op een naar meer fruit vragende markt. Deze kleine toegeving zag Jan Boland Coetzee nog net zitten zonder daarbij zijn Bourgondische roots te verloochenen.
Allemaal onder het motto “Never change a winning team”.

Tardencuba bewijst nog maar eens waarom Rueda al jaren gekend staat als een van de beste appellaties voor Verdejo in Spanje en nog steeds dé referentie is voor Verdejo in de hele wereld. Fruitig, stuivend en fris … De ideale metgezel om weer een prachtige zomer in te gaan. Catalonië blijft een apart karakter in het Spaanse landschap. In de wijn is dit niet anders.

Celler Joan Simó en Celler Piñol pakken uit met hun basiscuvée’s ter introductie van een type wijn dat complexiteit en intensiteit hoog in het vaandel draagt. Terra Alta en Priorat, ruwe en dikwijls grillige streken laten zich proeven in de wijn en verzekeren altijd verrassende en interessante wijnen.